Idealna na śniadanie i kolację. Przepyszna , kremowa i zrobiona w mgnieniu oka. Najlepszy prosty a zarazem pyszny przepis na pastę jajeczną !
Składniki :
- 7 ugotowanych na pół twardo jajek
- pęczek cienkiego szczypiorku
- sól
- pieprz
- mały jogurt naturalny bądź 3 łyżki niskokalorycznego majonezu
- szczypta gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania :
Jajka gotujemy ok. 6 min.
Ugotowane jajka, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę lub rozdrabniamy w malakserze, wrzucamy do miseczki. Kroimy szczypiorek i dodajemy do jajek. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy jogurt lub jak wolimy majonez i porządnie ale szybko mieszamy tak aby składniki się połączyły. Gotową pastę nakładamy na kanapki, dodajemy rzodkiewkę i świeżo pocięty szczypiorek. Gotowe !
Brak komentarzy
Prześlij komentarz