facebook

Pasta Jajeczna

wtorek, 5 lutego 2019

Idealna na śniadanie i kolację. Przepyszna , kremowa i zrobiona w mgnieniu oka.  Najlepszy prosty a zarazem pyszny przepis na pastę jajeczną !







Składniki :
  • 7 ugotowanych na pół twardo jajek 
  • pęczek  cienkiego szczypiorku 
  • sól 
  • pieprz 
  • mały jogurt naturalny bądź 3 łyżki niskokalorycznego majonezu 
  • szczypta gałki muszkatołowej 

 Sposób przygotowania :

Jajka gotujemy ok. 6 min. 
Ugotowane jajka, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę lub rozdrabniamy w malakserze, wrzucamy do miseczki. Kroimy szczypiorek i dodajemy do jajek. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy jogurt lub jak wolimy majonez i porządnie ale szybko mieszamy tak aby składniki się połączyły. Gotową pastę nakładamy na kanapki, dodajemy rzodkiewkę i świeżo pocięty szczypiorek. Gotowe ! 



Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia