facebook

Walentynkowe serduszka orkiszowe

czwartek, 14 lutego 2019

Jak to co roku 14 lutego obchodzimy Walentyki , święto zakochanych. Ten dzień możemy sobie wyjątkowo osłodzić  :) Czekoladki, czekoladkami ale może by tak zrobić samemu takie walentynkowe ciasteczka które podarujemy naszej drugiej połowie czy naszym kochanym dzieciaczkom. Zdrowe, puszne i pięknie aromatyczne. Zrobione w mgnieniu oka. 
Zapakowane w piękne, eleganckie pudełeczko ucieszą każdego. 





Składniki na 34 szt :
  • 2,5 szkl. Mąki orkiszowej 
  • 3/4 szkl. Ksylitolu
  • 1/2 kostki masła 
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczka sody 
  • Olejek migdałowy-naturalny
  • Szczypta soli 
  • 2 jajka 




Sposób przygotowania:

Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy olejek migdałowy, sól , proszek wraz z sodą  i mąkę orkiszową. Mieszamy . Na koniec wlewamy roztopione masło . Mieszamy i formujemy kulkę.  Ciasto możemy wymieszać również za pomocą robota kuchennego.  
Gotowe ciasto rozwałkowujemy dość cieńko i wykrajamy foremką do ciasteczek serduszka. Serduszka układamy na blaszce wyłożonej wcześniej  papierem do pieczenia i pieczemy w 180* przez 10 min. 

Smacznego ! 




Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia