Jak to co roku 14 lutego obchodzimy Walentyki , święto zakochanych. Ten dzień możemy sobie wyjątkowo osłodzić :) Czekoladki, czekoladkami ale może by tak zrobić samemu takie walentynkowe ciasteczka które podarujemy naszej drugiej połowie czy naszym kochanym dzieciaczkom. Zdrowe, puszne i pięknie aromatyczne. Zrobione w mgnieniu oka.
Zapakowane w piękne, eleganckie pudełeczko ucieszą każdego.
Zapakowane w piękne, eleganckie pudełeczko ucieszą każdego.
Składniki na 34 szt :
- 2,5 szkl. Mąki orkiszowej
- 3/4 szkl. Ksylitolu
- 1/2 kostki masła
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczka sody
- Olejek migdałowy-naturalny
- Szczypta soli
- 2 jajka
Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy olejek migdałowy, sól , proszek wraz z sodą i mąkę orkiszową. Mieszamy . Na koniec wlewamy roztopione masło . Mieszamy i formujemy kulkę. Ciasto możemy wymieszać również za pomocą robota kuchennego.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy dość cieńko i wykrajamy foremką do ciasteczek serduszka. Serduszka układamy na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia i pieczemy w 180* przez 10 min.
Smacznego !
Brak komentarzy
Prześlij komentarz